O meni

Ana Radišić

magistra edukacijske rehabilitacije
praktičar rane intervencije
Montessori pedagog

Ana (Vlahović) Radišić, mag. rehab. educ.
Rođena je 1984. godine u Dubrovniku gdje je završila osnovnu te srednju glazbenu i medicinsku školu smjer – sanitarni tehničar.

Diplomirala je 2008. godine na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu, odsjek- rehabilitacija,  diplomskim radom „Rana intervencija u obitelji djeteta sa Down sindromom“ te stekla zvanje: profesor rehabilitator (naknadno usklađen s nazivljem po Bolonjskom procesu: magistra edukacijske rehabilitacije).

 

Tijekom studija sudjelovala je u brojnim projektima u području edukacijske rehabilitacije ,a posebice aktivno u projektu “Razvojni integracijski programi za rane intervencije i provedba pilot projekta rane intervencije u obitelji”, Centar za rehabilitaciju ERF-a i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Republike Hrvatske, pod mentorstvom doc.dr.sc. I. Joković Oreb.

 

Po povratku sa studija radi u Medicinskoj školi Dubrovnik, kao zamjena na mjestu stručnog suradnika pedagoga, potom tri godine na mjestu stručnog suradnika defektologa u Osnovnoj školi Lapad. 

Od 2011.-2016. radi na radnom mjestu defektologa – rehabilitatora u Centru za rehabilitaciju Josipovac u Mandaljeni te kao vanjski suradnik Udruge „Rina Mašera“ na mjestu defektologa u mobilnom timu.

U nastojanju da stručna edukacijsko – rehabilitacijska podrška djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima bude što ranije dostupna, odlazi u privatne vode, točnije na mjesto voditeljice programa rane intervencije – programa stručne podrške djeci u dobi 0-7godina pri Kabinetu za razvojnu procjenu i podršku Baseline, Dubrovnik.

 

Nakon stručnog usavršavanja za praktičara rane intervencije u djetinjstvu 2019. se odlučuje na osnivanje vlastite privatne prakse, „cognitA“, te radi kao patronažni terapeut kako bi stručna podrška roditeljima i djeci bila dostupna u njihovom prirodnom, svakodnevnom okruženju od najranije dobi (prioritet imaju djeca u dobi 0-3 godine).

Privatna praksa „cognitA“, je od 2020. licencirani pružatelj socijalnih usluga (psihosocijalna podrška, rana intervencija i integracija)  po rješenju Ministarstva rada,mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Ana Radišić je članica Hrvatske komore edukacijskih rehabilitatora , te zamjenica predsjednice Povjerenstva za privatnu praksu Komore. Također je član Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID)

Kontinuirano se stručno usavršava u području ranog razvoja djece, rane intervencije u obiteljima djece s teškoćama u razvoju te različitim metodama i programima za poticanje razvoja te edukaciju djece predškolske dobi.

Udana je i majka dvije djevojčice te u slobodno vrijeme „baterije puni“ druženjima, putovanjima, kreativnim radionicama te duhovnim susretima i seminarima kao članica katoličke molitvene zajednice Effatha, Dubrovnik.


Pročitajte moj životopis

Značajnija stručna usavršavanja

Diploma
Odobrenje za samostalan rad
Klinički tečaj iz Neurofeedbacka i EEG-Biofeedbacka
Diploma Montessori pedagogije
Edukacija iz Senzorne integracije
Edukacija iz Poticanje komunikacije i socijalnih vještina djece s razvojnim odstupanjima
Edukacija Razvojni profili djece predškolske dobi: opažanje i analizasamostalan rad
Stručno usavršavanje: Stručna podrška u ranoj razvojnoj dobi
TEACCH AUTISM Program

Enlightenment is not just one state

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don’t look even slightly believable. If you are going to use a passage of Lorem Ipsum, you need to be sure there isn’t anything embarrassing hidden in the middle of text.